Skip to main content
Wij zijn weer volgens onze reguliere openingstijden geopend. Kom langs in onze showroom, spontaan of op afspraak. U bent van harte welkom! Meer informatie

Parketvloer schuren

Stofvrij schuren van alle soorten houten vloeren en parketvloeren

Bij de aankoop van uw parketvloer, was u zeker onder de indruk van de mooie nerfstructuur, afwerking en de warme uitstraling die zo kenmerkend zijn van het hout. Vooruitstrevend voor u om deze mooie eigenschappen van uw parketvloer te behouden. Dat kan zonder problemen als u de parketvloerrenovatie, zoals het stofvrij schuren, of het parketvloeronderhoud aan onze parketspecialisten toevertrouwt.

Het stofvrij schuren en behandelen van een nieuwe of bestaande parketvloer is een vak apart. Voor de parketspecialisten van Albano Parket Arnhem is het hun dagelijks werk om nieuwe en bestaande parketvloeren professioneel stofvrij te schuren en te polijsten. De polijstbehandeling voor uw parketvloer is zeer bepalend voor de gewenste afwerking. Onze parketspecialisten werken met de modernste schuurmachines en stofafzuigsystemen in het bedrijfsleven, instellingen en particulieren waar stofvrij schuren essentieel van belang is.

Een aantal variërende of noodzakelijke bewerkingstechnieken voor het stofvrij schuren van uw parketvloer en gewenste afwerking, bijv:

 • Welke houtsoort moet er geschuurd worden
 • Hoeveel aantal schuurgangen moeten er toegepast worden
 • Spijkertjes drevelen en spijkergaatjes dicht voegen
 • Moeten de V-naden gefreest worden
 • Onherstelbare parketdelen vervangen
 • Welke polijstbehandeling moet er toegepast worden
 • Of welke afwerking is gewenst

Borstelen van uw parketvloer

Het borstelen van een parketvloer is een techniek dat ooit is ontwikkeld door de parketteurs zelf op de werkvloer. Door de nerfstructuur van het hout open te borstelen, creëert men een nog levendiger karakter van het hout. Albano Parket Arnhem beheerst deze borsteltechniek als geen ander en heeft het verder door ontwikkelt. Zo krijgt u een nog mooiere nerfstructuur en een levendiger karakter als de parketvloer is afgewerkt in de lak of olie.

Kleuren van uw parketvloer

Heeft u een mooie houten parket vloer, maar wilt u een sfeervolle uitstraling? Een kleurolie kan de oplossing voor u zijn! Diverse stijlen zoals modern of klassiek aan kleuren zijn mogelijk zodat u precies de vloer krijgt die u voor ogen heeft. Kleuren zoals een whitewash, witte of grijze tint worden al veel toegepast, maar vandaag de dag zijn er vrijwel 1001 soorten uitdagende sfeerkleuren mogelijk. Denk bijvoorbeeld eens aan een strandtentvloer of een bruine boerderijvloer. Bij het kleuren van parketvloeren is het uiteindelijke kleureffect op uw parketvloer sterk afhankelijk van de natuurlijke kleurverschillen van het hout, de inhoudsstoffen van het hout en de wijze van de behandeling.

Voordelen om uw parketvloer te kleuren

 • Uitstraling van een nieuwe parketvloer
 • Natuurlijke uitstraling van het hout blijft behouden
 • Veel verschillende kleuren zijn mogelijk
 • Goed te herstellen dus zeer duurzaam

Voor het schuren van uw parketvloer, borstelen van uw parketvloer en/of het kleuren van uw parketvloer kunt u het beste een afspraak maken met onze parketspecialisten. Wij kunnen na aanleiding van uw wensen een offerte op maat voor u opstellen.

Vloeronderhoud van uw houtenvloer cq parketvloer

Het vloeronderhoud van uw parketvloer kan op een aantal verschillende manieren. Welke behandelingswijze specifiek de beste is voor uw vloer is afhankelijk van de afwerking en houtsoort.

Het vloeronderhoud van uw parketvloer is enigszins zelf uit te voeren, indien u zelf weinig of geen ervaring heeft voor het vloeronderhoud kan indien gewenst, onze parketspecialisten dit ook voor u verzorgen.

Afspraak?

Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.