Skip to main content
Wij zijn weer volgens onze reguliere openingstijden geopend. Kom langs in onze showroom, spontaan of op afspraak. U bent van harte welkom! Meer informatie

Bourgogne parket

Bourgogne vloeren hebben een nostalgische uitstraling

Bourgogne parket is een brede delen vloer van ca. 9 mm dik, met of zonder vellingkant (V-groef), en wordt op een ambachtelijke wijze gelegd, wat zorgt voor een heerlijk nostalgische uitstraling. Voor iedere woning en smaak is er een variatie voor handen die uitstekend in het interieur past.

Een grote visgraat vloer of blokpatroon, maar ook hongaarse punt of weense punt behoren tot de mogelijkheden. De keuze in legpatronen bij Bourgogne parket is niet zo ruim als bij Tapis parket, maar zeker groot genoeg. U kunt kiezen voor een verouderde uitstraling met v-groef of een strakke uitstraling zonder v-groef. Ook heeft u keuze uit warme of koele houtsoorten. Denk bijvoorbeeld aan bijzondere vloeren zoals Padoek (knalrood) of Purplehart (paars). Zowel in uitstraling als in gebruiksgemak geeft deze massief houten parketvloer een heerlijk wooncomfort.

Het leggen van bourgogne parketvloeren

Dit systeem van 9 mm massieve delen parket, wordt verlijmd en gespijkerd op een tussenvloer van houtachtig plaatmateriaal meestal spaanplaat of mozaïek die op zijn beurt wordt gelijmd en gespijkerd op de ondervloer. (Band en bies combinaties behoren ook tot de mogelijkheden). De naden en spijkergaatjes worden dicht gesmeerd, waarna de parketvloer stofvrij geschuurd wordt en afgewerkt met een waslaag, hardwax olie of laklaag naar keuze.

Afspraak?

Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.
    Bekijk referenties