Skip to main content
BELANGRIJK: Ook in deze tijden blijft onze showroom geopend. Wel hanteren wij coronavirus maatregelen volgens de RIVM richtlijnen. Meer informatie

Parket schuren

Stofvrij schuren van alle soorten houten vloeren en parketvloeren

Bij de aankoop van uw parketvloer, was u zeker onder de indruk van de mooie nerfstructuur, afwerking en de warme uitstraling die zo kenmerkend is van het hout. Deze mooie eigenschappen van uw parketvloer zijn voor u dan ook vooruitstrevend om te behouden. Dat kan zonder problemen als u de parketvloerrenovatie zoals het schuren en behandelen van uw parketvloer of het parketvloeronderhoud aan onze parketspecialisten toevertrouwt.

Het stofvrij schuren en behandelen van een nieuwe of bestaande houten vloer is een vak apart. Voor de parketspecialisten van Albano Parket Arnhem is het hun dagelijks werk om nieuwe en bestaande parketvloeren professioneel stofvrij te schuren en te polijsten. De polijstbehandeling voor uw parketvloer is zeer bepalend voor de gewenste afwerking die wordt toegepast. Onze parketspecialisten werken met de modernste schuurmachines en stofafzuigsystemen die veel worden toegepast in het bedrijfsleven, instellingen en particulieren waar stofvrij essentieel van belang is.

Voor het schuren van uw parket vloer zijn er een aantal bewerkingstechnieken die variërend of noodzakelijk zijn voor uw gewenste afwerking, bijv:

 • Welke houtsoort moet er geschuurd worden
 • Hoeveel aantal schuurgangen moeten er toegepast worden
 • Spijkertjes drevelen en spijkergaatjes dicht voegen
 • Moeten de V-naden gefreest worden
 • Onherstelbare parketdelen vervangen
 • Welke polijstbehandeling moet er toegepast worden
 • Of welke afwerking is gewenst

Parketvloer kleuren

Heeft u een mooie houten parket vloer, maar wilt u een sfeervolle uitstraling kan een kleurolie de oplossing voor u zijn! Diverse stijlen zoals modern of klassiek aan kleuren zijn mogelijk zodat u precies de vloer krijgt die u voor ogen heeft.

Kleuren zoals een whitewash, witte of grijze tint worden al veel toegepast, maar vandaag de dag zijn er vrijwel 1001 soorten uitdagende sfeerkleuren mogelijk. Denk bijvoorbeeld eens aan een strandtentvloer of een bruine boerderijvloer.

Kleuren van uw parketvloer

Bij het kleuren van vloeren is het uiteindelijke kleureffect op uw vloer sterk afhankelijk van de natuurlijke kleurverschillen van het hout, de inhoudsstoffen van het hout en de wijze van de behandeling.

Voordelen om uw houten vloer te kleuren?

 • Uitstraling van een nieuwe houtenvloer
 • Natuurlijke uitstraling van het hout blijft behouden
 • Veel verschillende kleuren zijn mogelijk
 • Goed te herstellen dus zeer duurzaam

Voor een juiste offerte op maat voor het schuren van uw parketvloer en/of het kleuren van uw parketvloer kunt u het beste een afspraak maken met onze parketspecialisten.

Afspraak?

Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.
  Bekijk referenties